Voertuigen

> Particulier > Voertuigen

Voertuigen

AANVRAAG OFFERTE AUTO VERZEKERING

Ruwelka Verzekeringen biedt u een geheel van "à la carte"-waarborgen aan voor de verzekering van uw voertuigen. Wij bieden u alle waarborgen aan die zo nauw mogelijk bij uw behoeften aansluiten.

1. De burgerlijke aansprakelijkheid verzekering:

Deze vergoedt zowel de materiële als de lichamelijke schade die u aan derden toebrengt. (bijvoorbeeld: weggebruikers, passagiers, wegbeheerders, enz...)

Opgepast! De verzekering B.A. zal geen tussenkomst bieden voor de waarborg "eigen schade". Uw "eigen materiële schade" en "lichamelijke schade" is hierin niet gedekt. U kan hiervoor aanvullende verzekeringen onderschrijven, zoals de omniumverzekering die de materiële schade zal vergoeden en de bestuurdersverzekering die de lichamelijke schade van de bestuurder zal vergoeden.

2. De omnium verzekering:

Een omniumverzekering dekt de materiële schade van uw voertuig en kan aanvullend op uw burgerlijke aansprakelijkheid worden afgesloten.

Er zijn twee soorten omniumverzekering:
De gedeeltelijk of kleine omnium, deze dekt de materiële schade aan uw eigen voertuig, zoals brand, diefstal, glasbreuk, storm en hagel, aanrijding met dieren en  natuurkrachten.

De grote of volledige omnium, deze dekt aanvullend op de kleine omnium ook de materiële schade die u zelf heeft veroorzaakt, vandalisme en schade na vluchtmisdrijf.

3. De bestuurdersverzekering:

Een bestuurdersverzekering of ongevallenverzekering dekt de lichamelijke schade van de bestuurder van een motorrijtuig wanneer hij een ongeval heeft veroorzaakt.

4. De Rechtsbijstand

Zowel bij een ongeval in fout als in recht is de rechtsbijstand belangrijk voor een goede afloop om het schadegeval te regelen.

Wie is aansprakelijk? Een geschillen met je garagist, een verkeersovertreding, problemen bij het vaststellen van de materiële schade tijdens een expertise, de vergoeding inzake lichamelijke schade.

De rechtsbijstand dekt hierbij de gerechtskosten, de erelonen van de advocaten en zal u helpen tijdens een juridische procedure.

5. De Bijstandsverzekering

De bijstandsverzekering of pechverhelping kan u 24u/24 en 7/7 dagen rekenen op bijstand voor zowel u, uw huisdieren, uw passagiers en uw voertuig(en).

Vraag hier je offerte aan

Offerte aanvragen

Burgerlijke aansprakelijkheid

De burgerlijke aansprakelijkheid betaalt de schade die u aan anderen veroorzaakt. Deze verplichte verzekering is strikt gereglementeerd via een modelovereenkomst die dezelfde is voor alle verzekeringsmaatschappijen. Dan maakt de service natuurlijk alle verschil. Ruwelka Verzekeringen biedt u de beste service! Wij staan 24u op 24, 7 dagen op 7 voor u klaar.

Aan de B.A.-waarborg is reeds een ruim dienstenpakket verbonden voor bijstand aan voertuig en inzittenden in binnen- en buitenland. Wie het wenst, kan bovendien een optionele assistance waarborg afsluiten. Deze voorziet eveneens een wereldwijde bijstand aan de personen.

Gedeeltelijke omnium of volledige omnium?

1. De gedeeltelijke: deze waarborg verzekert uw wagen tegen brand, diefstal, diefstalschade, glasbreuk, aanrijding met wild en natuurkrachten, deze waarborgen zijn altijd zonder vrijstelling dwz alle schade wordt integraal vergoed.

Als u een gedeeltelijke omnium onderschrijft is uw eigen schade bijgevolg niet gedekt.

U rijdt uw voertuig totaal verlies en u bent in fout, dan zal de verzekeringsmaatschappij uw eigen schade niet betalen.

2. De volledige omnium:  bevat dezelfde waarborgen als de gedeeltelijke omnium, aangevuld met de waarborg eigen schade.  Voor deze laatste waarborg is er een vrijstelling, die u zelf kan kiezen.  De keuze van de vrijstelling beïnvloedt de premie. 

Speelt u graag op zeker ? Dan raden wij u aan een volledige omnium te onderschrijven.

Rechtsbijstand

Wordt uw voertuig beschadigd door een derde, dan helpt de rechtsbijstand u om een vergoeding op te vorderen.

U kan kiezen voor een basisformule of voor een uitgebreide formule.  Deze laatste helpt u niet alleen als een derde u schade berokkent, maar ook bij eventuele contractuele geschillen.  (Bijvoorbeeld : een discussie met de garage over de aankoop of herstelling van het voertuig)

Om van de beste dienstverlening te genieten, adviseren bij de uitgebreid formule.

Bestuurder

In tegenstelling tot de inzittenden, wordt de bestuurder niet vergoed door de B.A. autoverzekering, voor de lichamelijke letsels die hij oploopt bij een ongeval.  Daarom is het raadzaam een aparte bestuurderspolis te onderschrijven.  Afhankelijk van de gekozen verzekerde kapitalen overlijden, blijvende invaliditeit en dagvergoeding zal de premie bepaald worden.

Bijstand / assistance / pechverhelping

Hier hebt u de keuze tussen verschillende maatschappijen waarmee wij samenwerken.

Afhankelijk van de wensen en eisen zal de premie bepaald worden.

Contacteer ons gerust om uw wensen duidelijk te maken. Zo kunnen wij de beste oplossing voor u zoeken.

Zoek je een andere verzekering?

Motorhome

Woning

Fiets

B.A. Gezin

Rechtsbijstand

Moto

Caravan

Reisbijstand

Lichte vrachtwagen

Vaartuig

Exclusieve wagen

Pensioen

Successie

Financiële bescherming gezin

Uitvaart

Financieel

andere zaken

Als onafhankelijke makelaar werken wij samen met verscheidene verzekeringsmaatschappijen.

We zoeken steeds de beste optie voor jou.

© RuwelkaVerzekeringen2024 | Algemene voorwaarden | Cookie Statement | Privacy & Disclaimer | With    by Plenso

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!