Uitvaart

> Particulier > Uitvaart

Uitvaart

BEREKEN hier je UITVAARTVERZEKERING

Wat is een uitvaartverzekering?

Vanaf uw geboorte zorgt uw makelaar voor bescherming. Met een uitvaartverzekering trekt u die door tot aan het einde van uw leven. Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie, wat uw familie financiële zorgen bespaart. Wilt u meer doen voor hen? Dan neemt u een Uitvaartzorgplan van onze partner DELA. Daarmee zijn niet alleen de kosten van uw uitvaart geregeld, maar krijgen uw nabestaanden ook hulp en advies bij de emotionele, praktische en administratieve zorgen na de uitvaart. Zo hebben ze tijd voor wat écht telt: mooi en sereen afscheid nemen.

Ruwelka Verzekeringen helpt u als onafhankelijke expert om het Uitvaartzorgplan van DELA perfect af te stemmen op uw wensen en uw budget. Volgende diensten zitten standaard in het Uitvaartzorgplan:

  • De kosten van uw uitvaart zijn geregeld voor het bedrag waarvoor u zich verzekerde.
  • Na de uitvaart komt de consulent nabestaandenzorg langs om uw familie te helpen met de praktische en administratieve beslommeringen en hen te begeleiden en adviseren. Een grote opluchting.
  • Op aanvraag regelt de bijstandassistent extra diensten voor uw gezinsleden zoals kinderoppas, gezinshulp enzovoort. Voor nóg meer gemoedsrust.
  • Uw nabestaanden worden ook emotioneel bijgestaan. Zij kunnen een beroep doen op een psycholoog bij de rouwverwerking.
  • DELA regelt en betaalt de repatriëring bij uw overlijden in het buitenland of de vervroegde terugkeer van inwonende gezinsleden die in het buitenland reizen wanneer u plots overlijdt in België.
  • Daarnaast kunnen u en uw familie de DELA-infolijn bellen voor alle praktische vragen rond het overlijden van een naaste.

Benieuwd of een Uitvaartzorgplan iets voor u is? Klik hier

Leg vrijblijvend uw uitvaartwensen vast

Wilt u begraven of gecremeerd worden? Verkiest u muziek van Clouseau of Edith Piaf op uw uitvaart? Bij DELA kunt u gratis en zonder verplichtingen uw uitvaartwensen eenvoudig vastleggen in een digitale wilsbeschikking. Op die manier hoeven uw nabestaanden geen moeilijke keuzes te maken bij de organisatie van uw uitvaart.

Bereken de premie voor uw uitvaartverzekering

In een studie die DELA samen met Seniorennet.be uitvoerde bij 1.600 Vlaamse 40-plussers peilden we naar de houding van de Vlaming tegenover uitvaarten en het herdenken van overledenen. De resultaten tonen aan dat bijna de helft van de ondervraagden meerdere keren per jaar het graf van overleden dierbaren bezoekt. 7 op de 10 Vlaamse 40-plussers staan weliswaar regelmatig stil bij hun eigen uitvaart, maar slechts 1 op 10 heeft zijn wensen ook op papier gezet. 

Verder bevestigt het onderzoek dat uitvaarten steeds vaker gepersonaliseerd verlopen. Acht 40-plussers op 10 vinden dit belangrijk. Zowat de helft van de respondenten is van mening dat een persoonlijke uitvaart hen hielp om afscheid te nemen van hun dierbare. De personalisatie van een uitvaart gebeurt doorgaans door de lievelingsmuziek van de overledene, teksten geschreven door de nabestaanden en het tonen van foto's van de overledene tijdens de uitvaart. 

Ook al vinden heel wat Vlamingen een gepersonaliseerde uitvaart belangrijk, toch blijkt het nog een grote stap om zelf een en ander vooraf te regelen.

Zoek je een andere verzekering?

Motorhome

Voertuigen

Woning

Fiets

B.A. Gezin

Rechtsbijstand

Moto

Caravan

Reisbijstand

Lichte vrachtwagen

Vaartuig

Exclusieve wagen

Pensioen

Successie

Financiële bescherming gezin

Financieel

andere zaken

Als onafhankelijke makelaar werken wij samen met verscheidene verzekeringsmaatschappijen.

We zoeken steeds de beste optie voor jou.

© RuwelkaVerzekeringen2024 | Algemene voorwaarden | Cookie Statement | Privacy & Disclaimer | With    by Plenso

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!