Motorhome

> Particulier > Motorhome

Motorhome Offerte aanvragen

AANVRAAG OFFERTE MOTORHOME VERZEKERING

U bezit een motorhome of u wilt een motorhome kopen? Dan kunt u deze investering het best veilig stellen via een goede verzekering. Ruwelka is de grootste vakbekwame makelaar in België die gespecialiseerd is in motorhome verzekeringen. Wij zijn zelf ook motorhomebezitter en dus uitstekend geplaatst om uw verwachtingen te begrijpen en belangen te verdedigen. We werken uitsluitend samen met de belangrijkste, solide Belgische verzekeringsmaatschappijen. Als nummer 1 op de markt, kunnen wij u gunstige prijzen aanbieden met of zonder combinatie met uw personenwagen.

Onze klanten besparen gemiddeld tussen de 3.100 € en 6.200 € op vijf jaar, bij onderschrijving van alle voorgestelde waarborgen. Onze polis heeft een zeer uitgebreide dekking, met een aantal exclusieve waarborgen, zodat u altijd goed verzekerd bent. U kiest bij ons de dekking die het best bij uw wensen aansluit aan een zeer aantrekkelijke premie.

Met de Ruwelka motorhome verzekering, vertrekt u met een gerust hart op reis en geniet u zorgeloos van uw vakantie.

De voordeligste premie met de beste voorwaarden verkrijgt u steeds in combinatie met de verzekering voor uw personenwagen of met uw brandverzekering.

Vraag hier je offerte aan

Offerte aanvragen

U wenst een verzekering & een krediet voor uw motorhome of camper

Weinig banken en kredietverstrekkers kennen de sector van de motorhome.

Dit resulteert in voorstellen met ongeschikte looptijden en heel dikwijls hoge rentevoeten.

Ruwelka Verzekeringen, biedt u :

 • De financiering aan de laagste rentevoet op de markt (nieuw en occasie)

 • Looptijden van financieringen tot 120 maanden

Wenst u een simulatie, neem gerust contact met ons.

Bezorg ons de nodige info op info@Ruwelka.be en wij nemen contact met U op. 

Omdat Ruwelka Verzekeringen BV een kredietbemiddelaar is, zijn de aanbiedingen die we u aanbieden onderworpen aan voorwaarden, onder voorbehoud van aanvaarding door een van onze bankpartners, geldschieters. 

Burgerrechtelijke aansprakelijkheid

De burgerlijke aansprakelijkheid (B.A.) is in ons land een verplichte verzekering. Zonder deze verzekering mag u niet de baan op.De groene kaart is het bewijs dat u verzekerd bent. Ze is bedoeld om in uw plaats de schade te betalen die u aan een derde hebt berokkend.De B.A. vergoed eveneens de inzittenden van het voertuig bij een ongeval.

Voordelen

 • Bij ons mag iedereen met een geldig rijbewijs de motorhome besturen, iedereen is verzekerd (in particulier gebruik, niet van toepassing voor verhuur). De verzekering is niet beperkt tot de verzekeringsnemer en zijn familie.

Omnium

OMNIUM : 2 keuzes : de beperkte omnium of de volledige omnium

De beperkte omnium bevat volgende waarborgen : brand, diefstal, diefstalschade, glasbreuk, hagelschade, natuurkrachten, aanrijding met dieren, natuurkrachten.De wettelijk verplichte koplampen, achterlichten en spiegels zijn bij Ruwelka gedekt in glasbreuk. De luifel, ZELFS UITGEROLD, is verzekerd bij stormschade (natuurkrachten)De schade die onder deze waarborgen valt, hoe klein of hoe groot ook, wordt steeds volledig vergoed ZONDER vrijstelling.

De volledige omnium : is gelijk aan de beperkte omnium en wordt uitgebreid met de waarborg EIGEN SCHADE.Dit is alle schade die u zelf veroorzaakt aan uw motorhome. (bv. : schade aan uw bumper door achteruit tegen een paaltje te rijden, vandalisme, …)De waarborg eigen schade heeft een Engelse vrijstelling van slechts 500 € excl BTW.D.w.z. als de schade lager is dan 500 euro wordt er niets vergoed, ligt de schade hoger dan 500 euro dan krijgt u alles vergoed zonder vrijstelling.Bv bij een kapotte bumper van 800 euro, wordt er 800 euro terugbetaald en niet 800-500 = 300 euro zoals bij een klassieke vrijstelling van de meeste andere maatschappijen. (Dit is van toepassing voor particulier gebruik, niet voor verhuur).

Voordelen

 • Geen vrijstelling in brand , diefstal, diefstalschade, glasbreuk, aanrijding met dieren en natuurkrachten
 • Geen vrijstelling in eigen schade als de herstellingskosten hoger zijn dan 500 euro exclusief BTW
 • Geen waardevermindering van uw motorhome gedurende de eerste 30 maanden na datum eerste inschrijving
 • De luifel, zelfs geopend, is verzekerd in de waarborg natuurkrachten dus zonder vrijstelling
 • Het glas (zelfs plexiglas) van de lichten, spiegels, zij- en dakramen en de voorruit zijn allemaal verzekerd in glasbraak dus zonder vrijstelling

Rechtsbijstand

De waarborg rechtsbijstand is een onmisbare waarborg om een vergoeding op te vorderen bij een tegenpartij die uw motorhome beschadigd heeft of wanneer u een ongeval in recht heeft.Ook wanneer u lichamelijke letsels oploopt, zorgt deze polis er voor dat u voldoende vergoed wordt.

Wanneer de juristen van de maatschappij voor u geen afdoende oplossing vinden, hebt u recht op een vrij gekozen advocaat of expert die door de verzekering zal betaald worden. De verzekering betaalt eveneens uw advocaat voor de strafrechtelijke verdediging wanneer u bijvoorbeeld te snel gereden hebt.

Gratis reisbijstand

 • Deze verzekering is gratis (voor motorhomes tot 3,5 ton) bij het onderschrijven van een volledige omnium.  Ze dekt de bijstand voor de motorhome in geval van pech of ongeval in de Europese Unie en nog verschillende andere Europese landen.  Deze verzekering zorgt voor  de repatriëring van de motorhome en de passagiers indien de motorhome niet kan  hersteld worden binnen de drie dagen.
 • Indien uw motorhome buiten gebruik is, verhelpen wij de pech ter plaatse of takelen wij u naar de dichtsbijzijnde garage. 
 • Deze gratis reisbijstand is wel enkel geldig als de motorhome een ongeval of pech heeft, zij komt bijvoorbeeld niet tussen als u tijdens een wandeling op reis uw been breekt, u kunt hiervoor wel bij ons een reisbijstand plus motorhome < 3,5 ton onderschrijven waar ook personenbijstand is in voorzien.
 • De gratis reisbijstand is geldig zolang de motorhome in volledige omnium is verzekerd.
 • Wanneer u de waarborg eigen schade of accidentele schade laat stopzetten raden wij u ten sterkste aan de reisbijstand  plus te onderschrijven.

Voordelen

 • Deze verzekering is gratis (tot 3,5 ton)

Reisbijstand plus motorhome < 3,5 ton

Indien u eveneens bijstand voor personen wil, los van de motorhome (u bent bijvoorbeeld aan het wandelen en komt ten val en kan niet meer verder) , dan raden wij aan de reisbijstand plus te onderschrijven.Zo kan u zorgeloos aan verschillende activiteiten deelnemenzowel thuis als op vakantie.

Reisbijstand motorhome > 3,5 ton

Ook voor motorhomes boven de 3,5 T hebben wij diverse zeer interessante reisbijstandformules.

Wat met de inboedel van uw motorhome?

U kunt bij ons de inboedel van uw motorhome gratis mee verzekeren tegen brand en diefstal. Alle losse voorwerpen zoals kledij, laptop, tablet, fotoapparaat, … zijn verzekerd in geval van diefstal in uw motorhome. Door uw brandverzekering via onze bemiddeling te laten verlopen, geniet u gratis van deze zeer mooie uitbreiding. Via de rode knop bovenaan “offerte aanvragen” kunt u een offerte voor onze brandverzekering aanvragen.

Voordelen

 • Deze verzekering is gratis voor iedereen die de brandverzekering (uitgebreid met de dekking diefstal) voor de woning bij ons afsluit.  
 • Deze verzekering tegen diefstal verzekert uw inhoud in de woning en op de persoon, ook soms op de vakantiebestemming, bijvoorbeeld op de hotelkamer, appartement, bungalow.

Zoek je een andere verzekering?

Voertuigen

Woning

Fiets

B.A. Gezin

Rechtsbijstand

Moto

Caravan

Reisbijstand

Lichte vrachtwagen

Vaartuig

Exclusieve wagen

Pensioen

Successie

Financiële bescherming gezin

Uitvaart

Financieel

andere zaken

Als onafhankelijke makelaar werken wij samen met verscheidene verzekeringsmaatschappijen.

We zoeken steeds de beste optie voor jou.

© RuwelkaVerzekeringen2024 | Algemene voorwaarden | Cookie Statement | Privacy & Disclaimer | With    by Plenso

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!