Rechtsbijstand

> Particulier > Rechtsbijstand

Rechtsbijstand Offerte aanvragen

BEREKEN VERZEKERING RECHTSBIJSTAND

Rechtsbijstand onderschrijven:

Met deze verzekering krijgt u huridische hulp bij een verzekerd conflict .

Wij raden steeds een aparte rechtsbijstand aan uw rechtsbijstand te bundelen  in een afzonderlijke polis. Daar zijn er tevens verschillende mogelijkheden.

Dit kan u veel leed en problemen vermijden (besparen) bij een eventueel ongeval of bij een geschil.

U hebt steeds vrije keuze van advocaat.

Wat is een rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandsverzekering is er in de eerste plaats om uw rechten te kennen en – als dat nodig is – die rechten zoals in de polis bepaald ook te verdedigen, of u nu zelf een claim wil formuleren dan wel wanneer u zich moet verweren. En dat zonder dat de zaak moet geëscaleerd zijn tot een gerechtelijke, administratieve of andere procedure. In veel gevallen kan een minnelijke schikking het onheil reeds oplossen. Indien dat toch niet het geval is, zal de rechtsbijstandsverzekering de proceskosten en de erelonen aan advocaten en experten dekken.

De rechtsbijstandsverzekering is geen verplichte verzekering. U vindt ze echter vaak als bijkomende verzekering bij een andere verzekering. Zo zit in de familiale verzekering vaak een luik "rechtsbijstand" en kan u bij uw autoverzekering (BA of omnium) meestal ook kiezen of u er een rechtsbijstandsverzekering bijneemt of niet. Zulke rechtsbijstandverzekeringen kaderen dan in de verzekering die u afsloot (hier: familiale verzekering en autoverzekering). Een volledig aparte – en doorgaans ook ruimere - rechtsbijstandsverzekering kan ook.

Een concreet voorbeeld: U raakt betrokken in een verkeersongeval waarbij de aansprakelijkheid wordt betwist. In dat geval kan de rechtsbijstandsverzekering die u heeft genomen in het kader van uw autoverzekering u bijstaan in het verdedigen van uw rechten en, indien noodzakelijk, de erelonen van de advocaat alsook de proceskosten dekken. Er bestaan natuurlijk verschillende voorbeelden.

Voor welk type rechtsbijstandsverzekering u ook gaat, u bent steeds vrij in de keuze van advocaat of elke andere persoon die de vereiste kwaliteiten bezit om uw belangen te verdedigen.

Welke rechtsbijstandsverzekering moet ik kiezen?

Voor welk type rechtsbijstandsverzekering u ook gaat, u bent steeds vrij in de keuze van advocaat of elke andere persoon die de vereiste kwaliteiten bezit om uw belangen te verdedigen.

Let wel op, er bestaan verschillende mogelijkheden:

  • basis dekking rechtsbijstand in uw bestaande polis BA
  • uitgebreide dekking rechtsbijstand in uw bestaande polis BA

Wij raden echter steeds een aparte rechtsbijstand aan in een afzonderlijke polis, daar zijn er tevens verschillende mogelijkheden:

  • basis dekking rechtsbijstand onderschreven bij een onafhankelijke maatschappij
  • uitgebreide dekking rechtsbijstand onderschreven bij een onafhankelijke maatschappij

Indien u vragen hebt hierover, contacteer onze dienst productie voor bijkomende inlichtingen.

Wenst u concrete voorbeelden, contacteer onze dienst schade.

Het verschil in premie is soms heel gering, daarom raden wij u bij voorkeur een uitgebreide formule aan. Dit kan u veel leed en problemen vermijden bij een eventueel ongeval of bij een geschil.

Zoek je een andere verzekering?

Motorhome

Voertuigen

Woning

Fiets

B.A. Gezin

Moto

Caravan

Reisbijstand

Lichte vrachtwagen

Vaartuig

Exclusieve wagen

Pensioen

Successie

Financiële bescherming gezin

Uitvaart

Financieel

andere zaken

Als onafhankelijke makelaar werken wij samen met verscheidene verzekeringsmaatschappijen.

We zoeken steeds de beste optie voor jou.

© RuwelkaVerzekeringen2024 | Algemene voorwaarden | Cookie Statement | Privacy & Disclaimer | With    by Plenso

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!