De eerste generatie - 1952

De eerste generatie - 1952

In 1952 begint dhr. Georges Monstrey met verzekeringen. Tot in de jaren 80 blijft het een vrij kleine verzekeringsportefeuille.

De tweede generatie - 1982

In 1982 slaan vader Oscar Monstrey en zoon Roeland Monstrey de handen ineen en richtten een vennootschap op, die de naam Ruwelka meekreeg. Hierbij voegen ze het klantenbestand van de vroegere portefeuille in deze vennootschap. In het jaar 1982 ontstaat ook de huidige naam Ruwelka afkomstig van de drie kinderen van Roeland (Ruben, Ellen en Karen). De W is er tussen gevoegd om het geheel beter te doen klinken.

Dankzij de groeiende verzekeringsportefeuille beslist Roeland Monstrey om de aandelen van de vennootschap over te kopen van zijn vader. Op dat moment werken er nog geen mensen bij Ruwelka, mits uitzondering van Roelands broer, die sporadisch helpt met Roeland. Samen doen zij de inning van de verzekeringspremies en bezoeken ze in onderling overleg klanten.

Tijdens het begin van de jaren 80 zien we de opkomst van de computers en besluiten ze om te investeren in informatica om de werking van het kantoor te optimaliseren. 

In 1989 koopt Roeland een motorhome bij één van zijn klanten, waar hij enkele jaren veelvuldig mee op reis gaat. Hierbij leert hij vele mensen kennen die op zoek zijn naar een gepaste verzekering voor hun motorhome iets wat op dat moment nog niet echt bestond. Roeland kwam toen op het idee om samen met een toenmalige verzekeringsmaatschappij een gepaste verzekeringsformule uit te dokteren voor motorhomes.

In het jaar 1993 komt de dochter, Karen Monstrey in de zaak werken om de service naar de klanten te garanderen.

1995:  aanwerving van bijkomende bediende om de klanten bij te staan waar nodig.

1998: Het personeelsbestand uitbouwen.

De tweede generatie - 1982
De derde generatie - 1998

De derde generatie - 1998

1998: Ruben Monstrey komt in de zaak werken. Hierbij treedt hij in de voetsporen van zijn vader en grootvader. Ongeveer 2 jaar later neemt hij de fakkel over als zaakvoerder.

2000: Aankoop bijkomende verzekeringsportefeuille

2003: Elke Houthoofd, de echtgenote van Ruben Monstrey komt in dienst. Zij kwam van een ander verzekeringskantoor, waar ze kantoordirectrice was.

2004: overschakeling van inning makelaar naar inning maatschappij om de verzekeringspremies op te volgen.

2006: aankoop bouwgrond voor een nieuw kantoor.

2008: verhuis naar het nieuw kantoor gebouw.

2010: Roeland Monstrey gaat op pensioen

2012: Alle papieren documenten worden gedigitaliseerd + aankoop bijkomende verzekeringsportefeuille

2014: Aanwerven nieuwe medewerkers

2016: Aanwerven nieuwe sales medewerker

2018: Aanwerven nieuwe medewerkers voor sales, productie en schade

2019: overschakeling naar voice over IP om onze klanten beter te woord te staan

2020: investeren in een bijkomend computerpark om thuiswerk mogelijk te maken en zo de klanten te kunnen helpen waar nodig

2022: Investeren in digitalisatie wegens de wijzigende situatie op de markt. We maken ons klaar voor de toekomst, ondertussen met 17 medewerkers.

Als onafhankelijke makelaar werken wij samen met verscheidene verzekeringsmaatschappijen.

We zoeken steeds de beste optie voor jou.

© RuwelkaVerzekeringen2024 | Algemene voorwaarden | Cookie Statement | Privacy & Disclaimer | With    by Plenso

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!