Ruwelka

Speciale verzekering

Waarom een successieverzekering onderschrijven ?
Een niet geregistreerde schenking is perfect legaal. Denk aan een handgift, schenking door bankoverschrijving of een schenking verleden voor een buitenlandse, meestal Nederlandse, notaris.Er is echter een behoorlijk risico aan verbonden. Als de schenker plots of door een ongeval overlijdt binnen de drie jaar na de schenking, zullen de begunstigden alsnog hoge successierechten moeten betalen op deze transactie. Dat risico kan vermeden worden door de schenking toch te laten registreren en schenkingsrechten te betalen die 3, 5 of 7% bedragen, afhankelijk van het gewest waar u woont.

Veel voordeliger is echter het afsluiten van een schenkingsverzekering.

De aangewezen bescherming bij schenking, Donation Cover:

De schenkingsverzekering DONATION COVER keert u een kapitaal uit dat overeenkomt met de eventueel verschuldigde successierechten in geval van overlijden van de schenker binnen de 3 jaar na schenking.

Financieel voordeliger dan schenkingsrechten: de premie van DONATION COVER bedraagt slechts een fractie van de schenkingsrechten die u moet betalen bij het registreren van de schenking.

  • De kritieke periode van 3 jaar, of langer, is volledig afgedekt
  • Eenvoudige medische formaliteiten

Een concreet voorbeeld: Mijnheer Janssens, 60 jaar en weduwnaar, woont te Antwerpen en is niet-roker. Hij wenst de totaliteit van zijn eigendommen, hetzij € 2.500.000, te schenken aan zijn enige dochter Elise.

  • Optie betaling schenkingsrechten: In het Vlaams en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bedragen de schenkingsrechten 3%, hetzij € 75.000 in dit voorbeeld.
  • Optie schenkingsverzekering: Als Mijnheer Janssens binnen de 3 jaar na de schenking overlijdt, dan zal Elise successierechten moeten betalen voor een bedrag geraamd op € 675.000. Om dit bedrag te verzekeren, zou Elise in het kader van de schenkingsverzekering een koopsom van € 12.345 moeten betalen. Met een schenkingsverzekering kan Elise € 62.655 besparen.

Vraag hier je offerte aanWord jij onze nieuwe medewerk(st)er? Mede dankzij het vertrouwen van heel wat bedrijven en particulieren zijn wij op zoek naar een geschikt profiel voor ons kantoor. Voldoe jij aan de waarden en normen waar wij voor staan, heb je de nodige ervaring in de verzekeringssector, en verlang je ernaar om mensen op een correcte manier service te verlenen, dan ben jij misschien de persoon die wij zoeken! Neem gerust contact op met ons, of stuur je cv door naar info@ruwelka.be

Met vriendelijke groeten,

Ruwelka Verzekeringen

Ruben Monstrey – zaakvoerder

Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info