Ruwelka

Rechtsbijstand

Tips voor reizende klanten:

Vakantie en toch rechtsbijstand nodig ? De ervaring leert... Juist daarom ! Wij geven u enkele juridische adviezen mee.

EEN GOUDEN REGEL!

U wordt geconfronteerd met een ongeval of juridisch probleem... ALTIJD even ons contacteren, ook vanuit het buitenland! Voor de zeldzame gevallen dat het zich voordoet en waarin u ons contacteert, kunt wij onmiddellijk enkele waardevolle tips geven. Onze ervaring is dat dit veel problemen voorkomt.  

Vraag hier je offerte aan

Rechtsbijstand in de praktijk

Wat is een rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandsverzekering is er in de eerste plaats om uw rechten te kennen en – als dat nodig is – die rechten zoals in de polis bepaald ook te verdedigen, of u nu zelf een claim wil formuleren dan wel wanneer u zich moet verweren. En dat zonder dat de zaak moet geëscaleerd zijn tot een gerechtelijke, administratieve of andere procedure. In veel gevallen kan een minnelijke schikking het onheil reeds oplossen. Indien dat toch niet het geval is, zal de rechtsbijstandsverzekering de proceskosten en de erelonen aan advocaten en experten dekken.

De rechtsbijstandsverzekering is geen verplichte verzekering. U vindt ze echter vaak als bijkomende verzekering bij een andere verzekering. Zo zit in de familiale verzekering vaak een luik "rechtsbijstand" en kan u bij uw autoverzekering (BA of omnium) meestal ook kiezen of u er een rechtsbijstandsverzekering bijneemt of niet. Zulke rechtsbijstandverzekeringen kaderen dan in de verzekering die u afsloot (hier: familiale verzekering en autoverzekering). Een volledig aparte – en doorgaans ook ruimere - rechtsbijstandsverzekering kan ook.

Een concreet voorbeeld: U raakt betrokken in een verkeersongeval waarbij de aansprakelijkheid wordt betwist. In dat geval kan de rechtsbijstandsverzekering die u heeft genomen in het kader van uw autoverzekering u bijstaan in het verdedigen van uw rechten en, indien noodzakelijk, de erelonen van de advocaat alsook de proceskosten dekken. Er bestaan natuurlijk verschillende voorbeelden.

Voor welk type rechtsbijstandsverzekering u ook gaat, u bent steeds vrij in de keuze van advocaat of elke andere persoon die de vereiste kwaliteiten bezit om uw belangen te verdedigen.

Let wel: indien uw keuze voor een advocaat ingaat tegen het advies van uw verzekeraar, dan kan het zijn dat u slechts de helft van de kosten en erelonen terugbetaald krijgt. Dat is namelijk het geval indien de geraadpleegde advocaat de visie van de verzekeraar bevestigt. Komt u door het kiezen van uw advocaat toch tot een beter resultaat dan wanneer u de stelling van de verzekeraar was bijgetreden, dan moet de verzekeraar alsnog alle kosten dekken. (bron: www.assuralia.be)

default_blok.png

Welke rechtsbijstandsverzekering moet ik kiezen?

Voor welk type rechtsbijstandsverzekering u ook gaat, u bent steeds vrij in de keuze van advocaat of elke andere persoon die de vereiste kwaliteiten bezit om uw belangen te verdedigen.

Let wel op, er bestaan verschillende mogelijkheden:

  • basis dekking rechtsbijstand in uw bestaande polis BA
  • uitgebreide dekking rechtsbijstand in uw bestaande polis BA

Wij raden echter steeds een aparte rechtsbijstand aan in een afzonderlijke polis, daar zijn er tevens verschillende mogelijkheden:

  • basis dekking rechtsbijstand onderschreven bij een onafhankelijke maatschappij
  • uitgebreide dekking rechtsbijstand onderschreven bij een onafhankelijke maatschappij

Indien u vragen hebt hierover, contacteer onze dienst productie voor bijkomende inlichtingen.

Wenst u concrete voorbeelden, contacteer onze dienst schade.

Het verschil in premie is soms heel gering, daarom raden wij u bij voorkeur een uitgebreide formule aan. Dit kan u veel leed en problemen vermijden bij een eventueel ongeval of bij een geschil.

default_blok.png

De verzekeringen tijdens de vakantie

Wenst u verzekerd te zijn tijdens uw verblijf in het buitenland?
We vertrouwen op Europ Assistance die sinds meer dan 40 jaar een onovertroffen internationaal netwerk ontwikkeld heeft van 402.000 dienstverleners om u wereldwijd 24 uur op 24 ter hulp te snellen.

U kan uw contract online onderschrijven vanaf de beveiligde site van Europ Assistance en u zal verzekerd zijn binnen de 24u.

Door gebruik te maken van een van de linken op deze pagina hier aanwezig, bent u zeker dat uw contract door ons beheerd zal worden.

Wenst u een volledige reisbijstand?
Wenst u de voordelen van een annulatieverzekering Europ Assistance te ontdekken?

default_blok.png


Word jij onze nieuwe medewerk(st)er? Mede dankzij het vertrouwen van heel wat bedrijven en particulieren zijn wij op zoek naar een geschikt profiel voor ons kantoor. Voldoe jij aan de waarden en normen waar wij voor staan, heb je de nodige ervaring in de verzekeringssector, en verlang je ernaar om mensen op een correcte manier service te verlenen, dan ben jij misschien de persoon die wij zoeken! Neem gerust contact op met ons, of stuur je cv door naar info@ruwelka.be

Met vriendelijke groeten,

Ruwelka Verzekeringen

Ruben Monstrey – zaakvoerder

Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info