Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info
Ruwelka

Motorhome

U bezit een motorhome of u wilt een motorhome kopen? Dan wilt u uiteraard de beste verzekering voor uw investering.   Er is in België slechts één specialist in motorhome verzekeringen. Ruwelka is een vakbekwame makelaar die gespecialiseerd is in vrijetijdsverzekeringen.

Wij zijn zelf ook motorhomebezitter en zijn dus het best geschikt om uw problemen te begrijpen en uw belangen te verdedigen. Bovendien werken wij uitsluitend met de belangrijkste Belgische maatschappijen. Als nummer 1 kunnen wij u gunstprijzen aanbieden met of zonder combinatie van uw personenwagen.

U doet een besparing van 3.100 € tot 6.200 € op vijf jaar indien u alle dekkingen onderschrijft. Onze polis heeft een uitgebreide dekking, waarmee u altijd goed verzekerd bent. U kiest bij ons de dekking die het beste bij uw wensen past tegen een aantrekkelijke premie.

Met onze verzekering kunt u met een gerust hart op reis vertrekken en genieten van uw vakantie.

De meest voordelige premie is steeds in combinatie met uw personenwagen.

Vraag hier je offerte aan

offerte aanvragen

Burgerrechtelijke aansprakelijkheid

De burgerlijke aansprakelijkheid is in ons land verplicht. Ze is bestemd om in uw plaats de schade te betalen die u kunt berokkenen aan derden, en aan de inzittenden van het voertuig. Met andere woorden: vrienden en familieleden zijn volledig beschermd wanneer u met de motorhome rijdt.

voordelen

  • Bij ons mag iedereen met een geldig rijbewijs de motorhome besturen, iedereen is verzekerd (in particulier gebruik, niet van toepassing voor verhuur). De verzekering is niet beperkt tot de verzekeringsnemer en zijn familie.

Omnium

Volledige omnium=  kleine omnium + eigen schade

-Kleine omnium: Brand, diefstal, diefstalschade, glasbreuk, hagelschade, natuurkrachten, aanrijding met dieren, natuurkrachten: De wettelijk verplichte koplampen, achterlichten en de spiegels zijn gedekt in glasbreuk. De luifel, zelfs uitgerold, is verzekerd in stormschade (natuurkrachten).  Deze waarborgen hebben nooit een vrijstelling, dus alle schade, hoe klein of hoe groot ook wordt steeds volledig vergoed. 

-Eigen schade: Dit is alle andere schade die uw motorhome kan oplopen die niet verzekerd is in de kleine omnium. (vb: schade aan uw bumper nadat u tegen een paaltje gereden bent, vandalisme,…)  Deze schade heeft een Engelse vrijstelling van 750 euro excl. BTW (dwz als de schade onder de 750 euro ligt wordt er niks vergoed maar als de schade hoger is dan 750 euro wordt alle schade vergoed, vb bij een kapotte bumper van 1000 euro wordt er dus 1000 euro terug betaald en niet 1000 – 750 euro zoals bij de klassieke vrijstelling van andere maatschappijen

voordelen

  • Geen vrijstelling in brand , diefstal, diefstalschade, glasbreuk, aanrijding met dieren en natuurkrachten
  • Geen vrijstelling in eigen schade als de herstellingskosten hoger zijn dan 750 euro exclusief BTW
  • Geen waardevermindering van uw motorhome gedurende de eerste 30 maanden na datum eerste inschrijving
  • De luifel, zelfs geopend, is verzekerd in de waarborg natuurkrachten dus zonder vrijstelling
  • Het glas (zelfs plexiglas) van de lichten, spiegels, zij- en dakramen en de voorruit zijn allemaal verzekerd in glasbraak dus zonder vrijstelling

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand met vrije keuze van advocaat.

De maatschappij voorziet een bepaalde vergoeding per geschil. Ze zorgt voor uw strafrechterlijke verdediging en voor uw verhaal ten opzichte van de aansprakelijke personen zodat u de schade vergoed krijgt, ook wanneer u die in het buitenland hebt opgelopen.

De rechtsbijstand is onmisbaar voor de recuperatie van de fondsen bij een ongeval in het binnen of buitenland. Indien een procedure nodig is, kunt u zelf een advocaat kiezen.

En u beschikt over de waarborg insolventie van derden.

shutterstock_149623133-834_blok.jpg

Gratis reisbijstand

Deze verzekering is gratis (voor motorhomes tot 3,5 ton). Ze dekt de bijstand voor de motorhome in geval van pech of ongeval in de Europese Unie en nog verschillende Europese landen buiten de Europese Unie.  Deze verzekering zorgt voor  de repatriëring van de motorhome en de passagiers indien de motorhome niet kan  hersteld worden binnen de drie dagen.

Indien uw motorhome buiten gebruik is, verhelpen wij de pech ter plaatse of takelen wij u naar de dichtsbijzijnde garage. 

Deze gratis reisbijstand is wel enkel geldig als de motorhome een ongeval of pech heeft, zij komt bijvoorbeeld niet tussen als u tijdens een wandeling op reis uw been breekt, u kunt hiervoor wel bij ons een reisbijstand plus motorhome < 3,5 ton onderschrijven waar ook personenbijstand is in voorzien, deze kost 84 euro.

De gratis reisbijstand is geldig zolang de motorhome in volledige omnium is verzekerd.

Wanneer u de waarborg eigen schade of accidentele schade laat stopzetten raden wij u ten sterkste aan de assistance plus te onderschrijven.

voordelen

  • Deze verzekering is gratis (tot 3,5 ton)

Reisbijstand plus motorhome < 3,5 ton

Indien u een uitgebreide assistance (assistance inwonende gezinsleden wereldwijd + uitgebreide assistance motorhome in België en Europese Unie en nog verschillende Europese landen buiten de Europese Unie) wenst te onderschrijven, is dit mogelijk voor een bijpremie van 84 euro.
U kan uw tweede voertuig (auto of lichte vracht jonger dan 10 jaar) bijkomend verzekeren voor een bedrag van 64 euro (voor personen ouder dan 50 jaar) of  94 euro (voor personen jonger dan 50 jaar). 


 

default_blok.png

Reisbijstand motorhome > 3,5 ton

Ook voor motorhomes boven de 3,5 ton  hebben wij zeer interessante reisbijstandformules vanaf 178,00 €. 

default_blok.png

Wat met de inboedel van uw motorhome?

U kunt bij ons  de inboedel van uw motorhome gratis meeverzekeren tegen brand en diefstal. Alle losse voorwerpen zoals kledij, laptop, tablet, fotoapparaat, … zijn verzekerd in geval van diefstal in uw motorhome.

Via de rode knop bovenaan “offerte aanvragen” kunt u een offerte voor onze brandverzekering aanvragen.

 

voordelen

  • Deze verzekering is gratis voor iedereen die de brandverzekering (uitgebreid met de dekking diefstal) voor de woning bij ons afsluit.  Deze verzekering tegen diefstal verzekert uw inhoud in de woning en op de persoon, ook soms op de vakantiebestemming, bijvoorbeeld op de hotelkamer, appartement, bungalow.